04 September 2012

Torta al Caffè (Coffee Cake)


Ingredienti:
300 gr farina
180 gr zucchero
110 gr burro
18 gr lievito
3 uova
150 ml caffè istantaneo

Unire lo zucchero al burro e mescolare fino ad ottenere una crema.
In una ciotola sbattere le uova e aggiungere il caffè.
Unire i due composti.
Mescolare il lievito con la farina e unire il tutto al composto di caffè.
Versare in una tortiera e lasciare riposare per 15 minuti.
Cuocere a 180°C per 40 minuti

Per la Glassa:
1 tazza di zucchero a velo
1 cucchiaino di cacao
3 cucchiaini di caffè istanatneo
acqua q.b.


English Version

Ingredients:
300 gr flour
180 gr sugar
110 gr butter
18 gr baking powder
3 eggs
150 ml instant coffee

Cream butter and sugar till thet're light and fluffy.
In a bowl beat eggs and add coffee.
Pour this into the butter mixture, add flour and baking powder.
Stir till the mixture becomes homogeneous.
Pour it into a tin and let aside for 15 minutes.
Bake at 180°C for 40 minutes.

For the Glaze:
1 cup icing sugar
1 tsp cocoa
3 tsp instant coffee
water (2 or 3 Tbsp)




1 comment:

  1. I just love coffee cake, but I'm the only one in the house who likes it - so I never get to bake them :-{

    This looks delicious Manu.

    ReplyDelete

Thanks for your comments