04 November 2012

Strudel di Mele (Apple Strudel)


Ingredienti:
Per la Pasta
150 gr farna Antigrumi Il Molino
60 ml acqua
1/2 tsp aceto
1 tsp olio
1 tuorlo

Per il ripeno:
2 mele
uvetta a piacere
rhu 3 cucchiai
noci a piacere
zuchero di canna 3 cucchiai

La Pasta: mescolare gli ingredienti fiono ad ottenere una pasta liscia.
Ungerla e lasciarla riposare a temperatura ambiente per 30 minuti

Per il Ripieno: tagliare le mele, metterle in una ciotola e unire gli altri ingredienti.

Stendere la pasta e cospargerla con un po' di pane gratuggiato e maizena.
Porre nel centro le mele (senza succo) e cospargere le restanti due parti della pasta con un po' di burro fuso.
Portare i lembi all'interno per chiudere il tutto.
Cospargere con il restante butto fuso.
Cuocere a 180°C per 30 minuti.



English Version
Ingredients:

For the dough
150 gr flour
60 ml water
1/2 tsp vinegar
1 tsp oil
1 yolk

For the Filling
2 apples
raisin as you like
3Tbsp rhu
wulnut as you like
3 Tbsp brown sugar

For the dough: Mix all the ingredient till you get a smooth dough.
Make a ball and oil the surface.
Lat it aside for 30 minutes

For the Filling: In a bowl mix cut apples and all the other ingredients.

On a sheet of oven paper roll the dough out (2 or 3 mm) than spread it with some corn flour and grated bread.
Pour the filling into the centre of the dough (making a strip) and sperad the remaining dough with melted butter.
Using the paper, roll the dough and spread the surface with melted butter.
Bake at 180°C per 30 minutes




7 comments:

  1. This looks fab! Apple Strudel is on my list of things to make this winter - a friend in Vienna has sent me a recipe to try.

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  2. Amo lo strudel e questo ha un aspetto delizioso! :) Complimenti di cuore! E buona serata!

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  3. bello! icuramente buono e profumato!!
    con la pasta vera!!
    io per velocizzare lo faccio sempre con la pasta sfoglia!
    me meschina!!!!!!
    baci

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  4. strudel looks wonderful a favourite during this season

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  5. wow Manu this look amazing!! gloria

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  6. Che goduria ,te la copio!!
    bacioni!

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  7. Manu! Apple Strudel is one of the many items on my 'culinary bucket list' ... I am determined to make it this winter! I will use your post as inspiration! Bravo! Looks wonderful!

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