20 July 2013

Piovono Polpette al Curry (Curry Meatballs)



Ingredienti
400 gr carne macinata
2 uova
2 fette di pane inbevuto nel latte
cumino
peperoncino
3 cucchiai di purea di melanzane
2 cucchiai di sale
Brodo

200 ml panna
curry
anacardi

Mettere in un mixer tutti gli ingredienti, frullare e poi fornare delle piccole palline.
Cuocerle in padella dapprima con un po' di olio fino a farle dorare e poi aggiungere un mestolo di brodo alla volta.
Per ultimo aggiungere la salsina di panna e curry (mischiati precedentemente).
Cuocere per 1 minuto e servire.
Allingare a piacimento con il brodo

English Version
Ingredients:
400 gr mincemeat
2 eggs
2 wet (milk)bread slices
cumin
peppers
2 tsp salt
3 Tbsp aubergine purea
stock

200 ml cream
curry
cashew nuts

Put all the ingredients in a food processor and than make some small balls using your hands.
Roll them in the flour
Cook them (low head) in a pan with oil till they're golden than add the stock, using one scoop at a time.
At the end pour the curry sauce (made with cream and curry) and cook for one more minutes.
If you like you cad add some more stock too.
Spread some cashew nuts on the top


3 comments:

  1. These look absolutely delicious and it's a recipe I would never have thought of in a million years!!!

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  2. adoro le polpettine, fantastiche le tue, molto ghiotte!!

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  3. adoro il curry, è la spezia che preferisco !

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