14 October 2014

Espresso Bundt Cake (Parte III)




Ingredienti:
1 cup di caffè caldo
3 cucchiai di caffè solubile
3 cups farina
2 1/2 cucchiaini lievito
225 gr brro a cubetti
2 cups zucchero
4 uova

Glassa:
1 cucchiaino caffè espresso
2 cucchiai acqua
2 cups zucchero a velo

Mescolare il caffè caldo con quello espresso e lasciare raffreddare
In una ciotola unire gli ingredienti secchi
Sbattere il burro con lo zucchero fino ad ottenere una crema quindi aggiungere i tuorli d'uovo uno alla volta mescolando.
A questo composto unire alternando la farina e il caffè; continuare a mescolare.
Montare a neve le chiare e unirle al composto mescolando delicatamente.
Versare il tutto nello stampo e cuocere a 180°C per 50 minuti.

Per la glassa: dissolvere il caffè nell'acqua e aggiungere lo zucchero a velo. Mescolare



English Version
Ingredients:
1 cup hot strong coffee
3 Tablespoons instant coffee
3 cups flour
2 1/2 tsp baking powder
225 gr  butter cut into cubes
2 cups sugar
4  eggs

Glaze:
1 teaspoon instant espresso
2 Tablespoon water
2 cups powdered sugar


Mix hot coffee and istant coffee together. Let cool.
Sift together dry ingredients in a bowl.
Beat butter and sugar until creamy and then add the yolks one at a time,
Add alternate the flour mix and  the coffee mix,
In a separate bowl, whip egg whites to soft peaks.
Fold  the egg whites into the batter; and carefully stir.
Pour batter into bundt pan and bake for 50  minutes

To make the glaze dissolve instant coffèè in boiling water and and icing sugar. Stir

6 comments:

  1. Che bello Manu! Look beautiful!!
    xo

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  2. This sounds like one yummy cake that I need to try...the the full blast of coffee taste that you inject into this recipe:D Pinned!

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  3. Oh, this sounds delicious! Coffee and cake are my favorite treats - so nice to have them together! xo Karen

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  4. Dear Manu, A beautiful bundt with the rich and delicious flavor of espresso. I would love it. Blessings dear, Catherine

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  5. Que preciosidad de bizcocho, y como tiene que estar de rico, me ha encantado querida amiga

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  6. adoro i dolci al caffè, questo è da svenimentoooooooo!!!

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