06 May 2015

Dahl


Ingredienti:
300 gr lenticchie rosse
1 litro di brodo vegetale
1 cipolla tritata
1 cucchiaio curcuma
1 cucchiaio cumino
1 cucchiaio di garam masala
1 cucchiaio di peperoncino in polvere
1 cucchiaio di zenzero fresco
1/3 cup coriandolo
1/2 cup verdura fresca tritata (per me patate e sedano)

In un pentolino con un po' di olio mettere il cumino, la curcuma, il garam masala, il peperoncino, la cipolla e lo zenzero. Far rosolare per pochi minuti, quindi aggiungere le lenticchie e cuocere fin quando le cipolle saranno soffici.
Aggiungere il brodo, il coriandolo e le verdure e cuocere per circa un'ora.
Servire caldo con un po' di coriandolo fresco e riso basmati.

English Version
Ingredients:
300 gr red lentils
1 lt vegetable stock
1 chopped onion
1 Tbsp turmenic
1 Tbsp cumin
1 Tbsp garam masala
1 chilli powder
1 Tbsp grated freah ginger
1/3 cup fresh coriander
1/2 chopped fresh vegetables.

Put some oil in a pan and cook for few minutes over high heat the onion and spieces ( turmenic, cumin, garam masala, chilli powder, ginger).
Stir.
Add the lentils and keep on stirring until the onion becomes soft.
Add the coriander.
Pour the stock over the lentils and cook over low heat for 1 hour.
Stir in some coriander before serving with some basmati rice.

6 comments:

  1. Hi Manu,

    This comforting dahl looks perfect for chilly nights :D

    Zoe

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  2. I have never heard of dahl, but it sounds delicious with so many intriquing spices. Hope your weekend is lovely, Manu.

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  3. Ci sta molto bene con il riso basmati, molto buono !

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  4. Quanto ne ho mangiato in India... A tavola non mancava mai.
    V.

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