07 July 2015

Falafel


Ingredienti:
Falafel
400 gr ceci lessati
1 succo di limone
1 tsp paprika
1 tsp cumino
1 tsp semi di sesamo
1 Tbsp farina
1 manciata di coriandolo
1/2 spicchio di aglio (facoltativo)
Sale
Pepe

Salsa allo Yogurt
170 gr yogurt greco
1/2 manciata di menta
1/2 cetriolo
sale
pepe


Per le Falafel
Frullare tutti gli ingredienti e formare delle palline.
Mettere in una padella un po' di olio e cuocerle fin quando saranno dorate.

Per la Salsa 
Tritare la menta, il cetriolo e unirli allo yogurt.

Servire con pane tipo pita, cipolle, cetrioli, insalata, feta e pomodori



English Version
Ingredients:

Falafel
400 gr chickpeas
juice of 1 lemon
1 tsp paprika
1 tsp cumin
1 tsp sesam seeds
1 Tbsp flour
1 bunch of coriander
1/2 clove of garlic (optional)
Salt
Pepper

Yogurt Dressing
170 gr Greek yogurt
1/2 bunch of mint
1/2 cucumber
Salt
Pepper

For Falafel:
Put all the ingredients in a blender and pulse till you get a homogenised mixture.
Using your hands make soma balls.
Put some oil in a pan and cook till they become golden.

For Dressing:
Chop the mint and cucumber.
Add salt and pepper and mix everything with the yogurt.

Serve with flat bread, onion, feta cheese,, salad, cucumber, tomatoes


6 comments:

  1. What a perfect meal for a hot day, Manu! Sounds delicious! Hope you are having a wonderful summer! xo Karen

    ReplyDelete
  2. gli ingredienti mi piacciono tutti, mi segni la ricetta, un abbraccio !

    ReplyDelete
  3. Immagino che buone, dagli ingredienti sembrano squisite !!

    ReplyDelete
  4. Adoro queste golose polpettine, una bontà!!!!!

    ReplyDelete
  5. Non ne conosco il sapore perché non li ho mai fatti.......da provare.
    Un abbraccio a te.

    ReplyDelete
  6. Adoro le falafel...davvero troppo buone!

    ReplyDelete

Thanks for your comments