02 April 2016

Biscotti al Burro Salato (Salted Butter Cookies)






Ingredienti:
230 gr burro salato ammorbidito
150 gr zucchro
180 farina
120 farina integrale
1 uovo
5 gr sale

Lavorare lo zucchero e il burro fono a quando diventano cremosi.
Aggiungere l'uvo e mescolare.
In una ciotola unire le due farine e il sale.
Mescolare.
Unire il composto farinoso al composto burroso e lavoare fino ad ottenere una pasta omogenei.
Dividerli in due parti e formare un panetto rotondo e lungo.
Passarlo nello zucchero e incartarlo nella carta da forno.
lasciare riposare in freezer per 1 ora.
Passato tale tempo tagliarlo a fette tonde e mettere ogni biscotto sulla piastra del forno.
Cuocere a 180°C per 18 minuti



English Version
Ingredients:
230 softened salted butter
150 gr sugar
180 gr flour
120 whole wheat flour
1 gg
5 gr salt

In a bowl beat together the butter and the sugar till they become fuffy.
Add the egg and stir.
In another bowl mix together the two flours and the salt.
Using your hands knead till you get a dough.
Divide it into two halves and make two logs.
Roll each log in the sugar.
Wrap each log in baking peaper and place in the freezer for about 1 hour.
Remove the log from the freezer and slice into round slices.
Place each cookie on the oven tray and bake at 180°C for 18 minutes

Sharing with:

18 comments:

  1. mmm che buoni, ne hai preparati anche per me???Baci Sabry

    ReplyDelete
  2. Simple and delicious! Love these cookies with a cup of coffee!

    ReplyDelete
  3. Potrei prepararli domani ... bell'idea :-)

    ReplyDelete
  4. non ho mai assaggiato il burro salato, non è molto facile trovarlo...mi hai incuriosito, chissà come sono buoni ! Felice domenica !

    ReplyDelete
  5. ummm....these look so yummy but I don't know how to convert your recipe into our measurements....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!!
      Just see the "conversion table" at the top of my blog!
      Enjoy

      Delete
  6. Mmmmm mi piace molto il contrasto dolce-salato.... ottimi biscotti Manu!!!

    ReplyDelete
  7. oh, sweet girl...thanks for letting me know about the table at the top of your blog...I am so dense...sorry.

    ReplyDelete
  8. Quanto mi tenta questa tua ricetta Manu ... sai che non ho mai provato il burro salato ?
    Forse la tentazione è accresciuta proprio dal fatto che rappresenterebbe per me una deliziosa novità !
    Grazie infinite !!!
    Che la nuova settimana che sta per cominciare ti sorrida cara, te lo auguro di cuore
    Dany

    ReplyDelete
  9. Oh, these look so good, Manu! Buttery and delicious! I love your pretty plate, too! Hope your week is lovely. xo Karen

    ReplyDelete
  10. Sembrano davvero buoni cara...ottima idea the conversion table! Non ci avrei mai pensato. E' davvero utile direi.

    ReplyDelete
  11. They look absolutely amazing! Do you think I could use ghee butter? Hot chocolate + your cookies = perfect start of a new day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agness, I've never tried to make cookies with ghee, you could give it a go. Let me know.
      xox

      Delete
  12. These sound divine! What a great combo! Mimi xxx

    ReplyDelete
  13. Manu, these look lovely. They would be lovely with my cup of coffee. I love you even add an English version and you provide the conversion table on your blog.

    ReplyDelete
  14. Your cookies look divine, Manu! My husband loves butter cookies so these are right up his alley :) Thanks for sharing.

    Hugs!

    ReplyDelete
  15. questi biscotti devono essere a dir poco strepitosi!! Un abbraccio SILVIA

    ReplyDelete
  16. Thosse look amazing. I can just imagine them melting in my mouth. ;)

    ReplyDelete

Thanks for your comments