25 April 2016

Il Verde degli Spinaci (The Green of the Spinach)






Ingredienti per 3 persone:
500 gr spinaci crudi
1 l brodo vegetale
1/2 cipolla
120 gr ditalini

Cuocere gli spinaci al vapore.
Nel frattempo cuocere i ditalini in acqua bollente e salata e soffriggere la cipolla in una padella con un po' di olio.
Scaldare in una pentola il brodo, gli spinaci e la cipolla e frullare.
Per ultimo aggiungere i ditalini scolati.
Servire calda con un filo di olio crudo e pepe.

English Version
Ingredients: Servers 3
500 gr raw spinach (16 oz)
1 l vegetable stock (4 cups)
1/2 onion
120 gr Ditalini Pasta (Little Thimbles) (3/4 cup)

Steam the spinach.
Cut the onion into rings and sautè in a pan with some oil till they become golden.
In a pot add the stock, the spinach and the onion; let it cook for 5 minutes then blend it.
In the meantime cook the pasta in a pot with salted water.
Drain.
Add the pasta to the soup.
Serve warm with some oil and pepper.

Sharing with
-


20 comments:

  1. Buon 25 aprile cara Manu!!!
    Tomaso

    ReplyDelete
  2. semplice e perfetta, molto primaverile ! Buona settimana, un abbraccio

    ReplyDelete
  3. Such a pretty green color!

    ReplyDelete
  4. MA che bella foto! Questi piacciono anche al mio bimbo, grazie Manu! :-)
    unospicchiodimelone!

    ReplyDelete
  5. Molto buona questa vellutata ;-)

    ReplyDelete
  6. Il colore è proprio stupendo, così verde intenso. Per me razione doppia

    ReplyDelete
  7. Adoro le vellutate e questa mi sembra davvero buona :-) Un abraccio, Silvana

    ReplyDelete
  8. questa vellutata ha un colore favoloso! grazie per la ricetta, in effetti non ho l'abitudine di cuocere le verdure al vapore ma devo iniziare a prendere questa abitudine, si mantengono intatte molte proprietà e immagino anche il gusto sia migliore!

    ReplyDelete
  9. Di solito io faccio riso e spinaci, ma anche la tua versione con i ditalini è da provare!!!
    Baci

    ReplyDelete
  10. This sounds delicious! Thanks for posting the english version too!! I cannot wait to try it!

    ReplyDelete
  11. Hi Manu,

    I see that your pretty green spinach soup is screaming the word "Spring" into me. Very lovely :D

    Zoe

    ReplyDelete
  12. The color is simply amazing!

    ReplyDelete
  13. Quanto mi piacciono queste zuppe!!!

    ReplyDelete
  14. semplice ed invitante! Sono alle prese da quasi un anno ormai con i frullati di verdure per il mio cucciolo :D in pratica ogni giorno anche se ora siamo al semisolido ;)
    baci baci

    ReplyDelete
  15. Che particolare questa vellutata, una vera delizia e diversa dalle altre, complimentissimi!!! Davvero gustosa!! Bacioni
    Mirta

    ReplyDelete
  16. che buonaaaaaaaaaaa!! domani la provo!!!

    ReplyDelete
  17. I've never had spinach soup! I guess maybe it's not an American thing. We do include it in soups pretty often but never as the main ingredient. Sounds delicious and healthy.

    So glad you joined Thoughts of Home on Thursday. We love having you. :)

    ReplyDelete
  18. Oh I absolutely LOVE spinach and can't wait to try this. Thank you so much for linking up to Thoughts of Home on Thursday. You make our gathering a happier place.

    ReplyDelete
  19. I am such a veggie nut and all types of green are some of my favorites to prepare and eat.
    Looking forward giving this recipe a try.
    Thank you for joining us at TOHOT. We always look forward to having you here.

    ReplyDelete

Thanks for your comments