10 April 2016

Quiche di Patate, Cipolla e Piselli (Potato and Onion Quiche)






Ingredienti:
2 patata tagliate a rondelle
225 gr piselli precotti
1 cipolla
125 ml panna
1 uovo
pasta sfoglia
pasta brise

Tagliare le patate a rondelle fini e bollentarle in acqua salata per 10 minuti, scolare e salare.
Affettare finemente la cipolla e passarla in padella con un po' di sale per 10 minuti.
In una ciotola unire la panna e l'uovo e sbattere con una forchetta.
Stendere la pasta prisè su una teglia.
fare la base con le patate, mettere le cipolle e i piselli e versare la panna.
Coprire con la pasta sfoglia e cuocere in forno a 180°C per 40 minuti.

English Version
Ingredients:
2 potatoes thinly sliced
1 onion
225 gr pre cooked peas
125 ml cream
1 egg
puff pastry
brisee pastry

Cut potatoes into slices and cook in boiled and salted water for 10 minutes. Drain.
Cut onion into slices and cook in a pan with a pinch of salt for 10 minutes.
In a bowl using a fork mix together the crem and the egg.
Roll the brisee pastry out and line a pan.
Arrange a layer of potatoes in the bottom of the pan, then a layer of onion and, in the end the peas; pour the cream nixture.
Roll the puff pasty out and cover the quiche.

Sharing With
New House Ne w Home


10 comments:

  1. This looks so good! I bet it tastes wonderful!

    ReplyDelete
  2. Looks great, hubby would love this recipe. Pinning it!

    ReplyDelete
  3. My mouth is watery to eat the dish. Sounds yummy!

    ReplyDelete
  4. Ghiottissima questa torta salata, brava Manu!!!

    ReplyDelete
  5. Adoro sempre le tue ricette, perchè sono semplici, ma di gusto!!! BRAVISSSSSSSIMA

    ReplyDelete
  6. semplicemente divina, brava!!!Baci Sabry

    ReplyDelete
  7. Sai che non ho mai fatto una torta salata mista usando sia brisè che sfoglia? ottimo anche il ripieno, deve essere delicato e gustoso

    ReplyDelete
  8. Beautiful savory pie, Manu! And who could resist that puff pastry topping???

    ReplyDelete

Thanks for your comments