1/2 cup di riso basmati
1/2 cup lenticchie rosse
2 tsp ghee
1 tsp semi di senape
1 tsp semi di finocchio
1 tsp cumino in polvere
1/2 tsp cannella
1 cup brodo vegetale
1 carota tagliata a dadini
In un pentolino far sciogliere il ghee.
Quando è pronto aggiungere i semi di senape e cuocere fin quando scoppiettano quindi aggiungere le altre spezie e mescolare velocemente.
Aggiungere il riso e le lenticchie e continuare a mescolare in modo che si insaporiscano.
Aggiungere la carota e il brodo.
Cuocere con il coperchio per circa 20 minuti.
Questa ricetta mi è stata suggerita da Laura da FOOD: A LOVE STORY; io tuttavia ho effettuato qualche modifica.
Il sapore è delizioso e per la casa, durante la cottura si diffonde un confortevole profumo
English Version
Ingredients:
1/2 cup basmati rice
1/2 cup red lentil
2 tsp ghee
1 tsp mustard seeds
1 tsp fennel seeds
1 tsp cumin power
1 cup vegetable stock
1 carrot cut into cubes
In a pan melt the ghee, then add the mustard seeds until they pop.
Add the remaining spices and stir.
Add the basmati and the lentils and mix them together with the spices.
Add the carrot and the stock.
Cover with the lid and cook for 20 minutes
Laura from FOOD:A LOVE STORY, suggested me this recipe; btw I changed it a little.
The teste is delicious and when you cook it, a comfort smell spreads all over the home.
Look delizioso Manu :)
ReplyDeleteBaciii
un piatto originale e sano, mi piace !
ReplyDeleteQuanto mi piace questo tipo di riso profumato e si presta a tante ricette. Buono anche il tuo piatto !
ReplyDeleteCHE PIATTO PARTICOLARE E PROFUMATO!!!BACI SABRY
ReplyDeleteUn salutare piatto unico, adoro le lenticchie!!!
ReplyDeleteSembra davvero buono e salutare anche :-)
ReplyDeleteThis is the kind of meal that I like to make when my husband and I just want to sit by the fire with a bowl of supper and a glass of wine ... nothing else but that warm bowl and a spoon. If there are leftovers, I'll often warm them and have a bowl for my breakfast like other people have cereal or granola ... thanks for this dish, Manu! Wintertime is on its way and I'll be enjoying this very soon!
ReplyDeleteI'm happy you like this recipe!
DeleteYe, you're right it's perfect for wintertime.
Have a nice week